Slovenská roštěnka s knedlíky

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
1 ks
Cibule
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks
Mrkev kořen
2 ks
Okurky nakládané
2 kávová lžička
Paprika mletá sladká
2 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel
1 polévková lžíce
Sádlo škvařené
1 kávová lžička
Sůl
1,5 l
Voda pitná
250 g
smetana ke šlehání 33%

Postup

1

Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce vložíme sádlo a osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, vše ještě chvíli smažíme. Vsypeme na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.

2

Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky rozkrájené okurky a scezený okapaný hrášek. Vše prohřejeme.

3

Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou jídlo podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 411 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 11 g
Tuky 30 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 57,2 mg
Draslík 562,5 mg
Sodík 2 g
Vláknina 8 g
Vitamín A 932,7 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,3 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz