Slovenská roštěnka s knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská roštěnka s knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58844 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | smetana ke šlehání 33% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 57,2mg |
Draslík | 562,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 932,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, smetana ke šlehání 33% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská roštěnka s knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce vložíme sádlo a osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, vše ještě chvíli smažíme. Vsypeme na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé. |
2 | Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky rozkrájené okurky a scezený okapaný hrášek. Vše prohřejeme. |
3 | Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou jídlo podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou knedlíky vařené nad párou.