Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou

Celkový čas:
22 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
7 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
2 špetka
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 ks
Feferony
1 polévková lžíce
Hořčice
1 ks
Kapie
2 polévková lžíce
Kečup ostrý
100 g
Máslo čerstvé
3 ks
Okurky nakládané
2 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
30 g
Rajčatový protlak
2 špetka
Sůl
1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka)
30 g
Křen
200 g
Tatarská omáčka
1 dl
Olej slunečnicový

Postup

1

Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.

2

Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.

3

Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.

Nutriční hodnoty

Kalorie 409 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 10 g
Tuky 31 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 77,0 mg
Draslík 472,6 mg
Sodík 2 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 459,6 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 36,1 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz