Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou
- Celkový čas:
- 22 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 7 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 2 ks
- Feferony
- 1 polévková lžíce
- Hořčice
- 1 ks
- Kapie
- 2 polévková lžíce
- Kečup ostrý
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 3 ks
- Okurky nakládané
- 2 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Rajčatový protlak
- 2 špetka
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Worcester (worcesterská omáčka)
- 30 g
- Křen
- 200 g
- Tatarská omáčka
- 1 dl
- Olej slunečnicový
Postup
1 | Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny. |
2 | Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně. |
3 | Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 409 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 31 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 77,0 mg |
Draslík | 472,6 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 459,6 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 36,1 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 20,8 mg |
Komentáře a hodnocení