Grilované roštěnky s bylinkovým máslem

Celkový čas:
247 minut
Doba přípravy:
240 minut
Doba vaření:
7 minut

Ingredience

Počet porcí
3 g
Bobkový list
6 ml
Citrónová šťáva
600 g
Hovězí maso zadní
1 dl
Olej olivový extra panenský
1 dl
Olej slunečnicový
1 špetka
Pepř černý mletý
2 špetka
Sůl
0,5 ks
Cibule
1 kávová lžička
Citrónová kůra
250 g
Máslo čerstvé
1 ks
Okurky nakládané
0,5 kávová lžička
Oregano
0,5 špetka
Pepř černý mletý
10 g
Petržel - nať
2 špetka
Sůl
2 ks
Cibule

Postup

1

Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut.

3

Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 483 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 6 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 108,0 mg
Draslík 91,1 mg
Sodík 893,0 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 140,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,0 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 48,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz