Grilované roštěnky s bylinkovým máslem
- Celkový čas:
- 247 minut
- Doba přípravy:
- 240 minut
- Doba vaření:
- 7 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 g
- Bobkový list
- 6 ml
- Citrónová šťáva
- 600 g
- Hovězí maso zadní
- 1 dl
- Olej olivový extra panenský
- 1 dl
- Olej slunečnicový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 špetka
- Sůl
- 0,5 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Citrónová kůra
- 250 g
- Máslo čerstvé
- 1 ks
- Okurky nakládané
- 0,5 kávová lžička
- Oregano
- 0,5 špetka
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Petržel - nať
- 2 špetka
- Sůl
- 2 ks
- Cibule
Postup
1 | Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut. |
3 | Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 483 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 108,0 mg |
Draslík | 91,1 mg |
Sodík | 893,0 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 140,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,0 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 48,7 mg |
Komentáře a hodnocení