Hovězí roštěnka na grilu

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
3 ks
Cibule
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
1 dl
Olej olivový extra panenský
80 ml
Olej slunečnicový
1 špetka
Pepř černý mletý
2 špetka
Sůl
20 g
Cibulka jarní
250 g
Jogurt bílý
60 ml
Olej olivový
0,5 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl

Postup

1

Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet.

2

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty.

3

Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 494 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 7 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 62,4 mg
Draslík 460,8 mg
Sodík 190,0 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 75,5 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,5 mg
Vitamín E 5,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz