Hovězí roštěnka na grilu
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 5 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Cibule
- 600 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 dl
- Olej olivový extra panenský
- 80 ml
- Olej slunečnicový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 špetka
- Sůl
- 20 g
- Cibulka jarní
- 250 g
- Jogurt bílý
- 60 ml
- Olej olivový
- 0,5 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty. |
3 | Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 494 kcal |
Bílkoviny | 23 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 62,4 mg |
Draslík | 460,8 mg |
Sodík | 190,0 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 75,5 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,5 mg |
Vitamín E | 5,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení