Tajemství v roštěnkách
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 300 g
- Niva
- 1 dl
- Olej slunečnicový
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 l
- Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce
- Hořčice
- 3 polévková lžíce
- Kečup ostrý
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Rajčatový protlak
- 100 g
- Smetana sladká
- 2 špetka
- Sůl
- 0,5 polévková lžíce
- Worcester (worcesterská omáčka)
Postup
1 | Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka. |
2 | Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně. |
3 | Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 510 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 65,3 mg |
Draslík | 985,7 mg |
Sodík | 847,4 mg |
Vláknina | 184,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,1 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení