Tajemství v roštěnkách

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
300 g
Niva
1 dl
Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
1 l
Vývar z hovězích kostí
1 polévková lžíce
Hořčice
3 polévková lžíce
Kečup ostrý
1 špetka
Pepř černý mletý
30 g
Rajčatový protlak
100 g
Smetana sladká
2 špetka
Sůl
0,5 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka)

Postup

1

Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.

2

Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.

3

Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 510 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 4 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 65,3 mg
Draslík 985,7 mg
Sodík 847,4 mg
Vláknina 184,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,1 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz