Vepřová líčka na víně

Celkový čas:
85 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
20 g
Máslo čerstvé
5 ks
Mrkev kořen
3 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks
Rozmarýn
1 kávová lžička
Sůl
5 ks
Tymián čerstvý
600 g
Vepřová líčka
750 ml
Víno červené
2 dl
Voda pitná

Postup

1

Očištěná líčka osolíme, opepříme a opečeme je v kastrolu na části olivového oleje ze všech stran. Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme zbylý olivový olej, vložíme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a dvě oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a vše orestujeme do tmavší barvy. Přidáme rajčatovou passatu, krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem, přilijeme asi 3 dl vody, okořeníme 4 snítkami tymiánu, snítkou rozmarýnu a přivedeme do varu.

2

Do kastrolu vrátíme opečená líčka, snížíme teplotu a zvolna dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby doléváme horkou vodu. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Omáčku v kastrolu svaříme ( na množství asi 5 dl a přecedíme ji.

3

V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Přidáme zbylé tři oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a restujeme asi 5 minut. Zalijeme je scezenou omáčkou a pomalu dusíme mrkev do poloměkka. Potom přidáme maso, vše krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ozdobíme zbylou snítkou tymiánu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 382 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 38 g
Tuky 115 g
Uhlovodany 24 g
Cholesterol 6,0 mg
Draslík 914,0 mg
Sodík 263,8 mg
Vláknina 30 g
Vitamín A 3 g
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 104,1 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz