Loupáky bez kynutí
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Kypřící prášek do pečiva
- 110 g
- Máslo
- 150 ml
- Mléko polotučné
- 500 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Sůl
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. |
2 | Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků. |
3 | Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. |
5 | Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 609 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 71 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 125,2 mg |
Draslík | 39,0 mg |
Sodík | 40,7 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 141,2 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení