Loupáky bez kynutí

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Cukr krupice
1 ks
Kypřící prášek do pečiva
110 g
Máslo
150 ml
Mléko polotučné
500 g
Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml
Olej rostlinný
1 špetka
Sůl
3 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

2

Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků.

3

Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.

5

Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené.

Nutriční hodnoty

Kalorie 609 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 71 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 125,2 mg
Draslík 39,0 mg
Sodík 40,7 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 141,2 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz