Pivní preclíky

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kávová lžička
Cukr krupice
0,8 kostka
Droždí
1 polévková lžíce
Kmín celý
1 polévková lžíce
Mák - semena
500 g
Mouka polohrubá
150 ml
Olej rostlinný
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
250 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vaječný bílek slepičí

Postup

1

Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.

2

Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

3

Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.

4

Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.

Nutriční hodnoty

Kalorie 658 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 79 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 77 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 188,5 mg
Sodík 19,9 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 38,1 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,3 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 12,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
bruschetta
Pivní preclíky
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.