Pivní preclíky
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 0,8 kostka
- Droždí
- 1 polévková lžíce
- Kmín celý
- 1 polévková lžíce
- Mák - semena
- 500 g
- Mouka polohrubá
- 150 ml
- Olej rostlinný
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 250 ml
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vaječný bílek slepičí
Postup
1 | Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout. |
2 | Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. |
3 | Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem. |
4 | Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 658 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 79 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 77 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 188,5 mg |
Sodík | 19,9 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 38,1 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,3 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,8 mg |
Pivní preclíky
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.
Komentáře a hodnocení