Mleté maso zapečené s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso zapečené s květákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Květák |
500 g | Maso mleté - mix |
50 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 449,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso zapečené s květákem postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky. |
2 | Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme. |
3 | Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Dělala jsem více porcí, tak jsem pekla na pekáčku v troubě. Je to moc príma jídlo které chutnalo všem. Mleté maso po orestování jsem nechala chvilku zchladnout. Pokud je mleté maso tučnějčí, přidala bych jen trochu mléka a smetanu vynechala. Tekutiny jsem potřebovala menší množství, než je uvedeno v receptu. Může se přidat taky trošku solamylu, maso lépe drží. Pekla jsem déle, než uvádí recept.