Bábovka z celozrnné mouky

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 75mililitrůVoda pitná
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžičkyKakao - prášek
    • 10lžicMarmeláda jahodová
    • 50gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 2kusyJablka
    • 200gramůCukr krupice
    • 75mililitrůOlej stolní
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
  • 2
    Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 3
    Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.
  • 4
    Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.
  • 5
    Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.
  • 6
    90 minut pečeme při 175 stupních.
  • 7
    Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.