Bruschetta - topinka s rajčaty

15 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Plátky veky rozložíme na rošt do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava.
  • 3
    Kostičky rajčat v míse přelijeme olivovým olejem a promícháme s natrhanými lístky čerstvé bazalky.
  • 4
    Opečené plátky veky potřeme česnekem. Rajčatovou směs osolíme a naneseme na topinky. (Solíme až těsně před nanesením na topinky, rajčata by jinak pustila moc vody.)
  • 5
    Bruschetty nakonec ozdobíme lístkem bazalky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.