Hovězí plátky v omáčce z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky v omáčce z rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Italská omáčka z rajčat [61289] | |
---|---|
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
500 g | Rajčata |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Hovězí plátky v omáčce z rajčat | |
1 kávová lžička | Bazalka |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 146,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná, Bazalka, Mozzarella, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky v omáčce z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. |
2 | V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody. |
3 | Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky. |
4 | Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme. |
5 | Italská omáčka z rajčat [61289]: |
6 | Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji. |
7 | Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. |
8 | Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut. |
9 | Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít. |
10 | Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci. |