Kynuté plněné buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté plněné buchty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61368 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Kynuté těsto na různé buchty [40043] | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
42 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Maková náplň [1516] | |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 g | Mák mletý |
500 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 385,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 86,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mák mletý, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté plněné buchty postup přípravy receptu:
1 | Kynuté těsto na různé buchty [40043]: |
2 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. |
3 | Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout. |
4 | Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít. |
5 |
|
6 | Maková náplň [1516]: |
7 | Mletý mák nasypeme do vařícího mléka. Za občasného promíchání zvolna vaříme. |
8 | Když mák nabobtná, přidáme cukr, strouhanou kůru z omytého citronu a skořici. Vše krátce povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout. |
9 | Hotovou náplň ihned použijeme k plnění. |
10 |
|
11 | Buchty: Připravené vykynuté těsto rozprostřeme nebo rozválíme do tvaru obdélníku na pracovní ploše poprášené hladkou moukou. Nakrájíme z něj 20 stejných čtverečků. |
12 | Do středu každého čtverečku dáme asi lžičku makové náplně a těsto zabalíme. |
13 | Buchty urovnáme do pekáče vymazaného olejem (nebo jiným tukem) a každou buchtu ještě po stranách olejem potřeme, aby se při pečení neslepily. Pokud buchty nevyplní celý pekáč, vytvarujeme z alobalu ohrádku, která zabrání jejich rozpečení. |
14 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |