Telecí po římsku

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
274 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.
  • 2
    Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.
  • 3
    Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.
  • 5
    Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.