Telecí po římsku
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí maso
- 4plátkyŠunka parmská
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.
- 2Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.
- 3Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.
- 4V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.
- 5Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.