Neapolská směs fazolí a těstovin
160 min.
Ingredience
- 300gramůFazole Borlotti
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
561 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.
- 2V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.
- 3Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.
- 4Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.