Anglický perník s černým pivem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.
  • 2
    Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.
  • 3
    Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  • 4
    Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.