Křehké vánoční perníčky pečené v remosce

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Cukr moučkový
125 g
Hera
0,5 polévková lžíce
Jedlá soda
0,5 polévková lžíce
Kakao
0,5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do perníku
3 polévková lžíce
Med včelí
500 g
Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce
Perníkové koření
2 ks
Vejce slepičí
1 ks
žloutek

Postup

1

Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko.

2

Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek.

3

Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku.

4

Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto.

5

Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut.

6

Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 425 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 65 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 61,3 mg
Draslík 23,6 mg
Sodík 33,4 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 70,6 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 3,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
sarka H.
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
Jiné perníčky už nepeču, tyto jsou naprosto skvělé!!!!!lovehned měkké, chuťově výborné a hlavně vhodné na pečení v Remosce.smile

sarkaparek@seznam.cz
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
recept byl původně z másla.... z Hery vánoční cukroví a ani nic jiného zásadně nepeču!!!sick