Čistý máslový krém
15 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Cukr
15 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem, dokud nevznikne krém. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- 2V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Po lžících přidáváme žloutkový krém, který do pěny vmícháme metličkou.
- 3Do krému můžeme přidat kapku vanilkové (nebo jiné) esence.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 12. 2015
Čistý máslový krém
Myslím, že se krém povedl. Obě hmoty měly při šlehání stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháno do hladka 😉