Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bujón zeleninový
1 ks
Cibule
400 g
Hrášek mražený
15 g
Máslo čerstvé
2 g
Pepř černý mletý
200 ml
Smetana 33% (šlehačka)
3 g
Sůl
500 ml
Voda pitná

Postup

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.

2

Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.

3

Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.

Nutriční hodnoty

Kalorie 557 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 36 g
Tuky 41 g
Uhlovodany 33 g
Cholesterol 119,0 mg
Draslík 391,7 mg
Sodík 809,8 mg
Vláknina 20 g
Vitamín A 4 g
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 39,7 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
světluška
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.