Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bujón zeleninový
- 1 ks
- Cibule
- 400 g
- Hrášek mražený
- 15 g
- Máslo čerstvé
- 2 g
- Pepř černý mletý
- 200 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 3 g
- Sůl
- 500 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón. |
2 | Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence. |
3 | Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 557 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 36 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 33 g |
Cholesterol | 119,0 mg |
Draslík | 391,7 mg |
Sodík | 809,8 mg |
Vláknina | 20 g |
Vitamín A | 4 g |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 39,7 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,5 mg |
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.
Komentáře a hodnocení