Domácí francouzské bagety z pekárny

Celkový čas:
120 minut
Doba přípravy:
90 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kávová lžička
Cukr třtinový
500 g
Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička
Olej olivový
2 kávová lžička
Sůl
1 ks
Sušené droždí
300 ml
Voda pitná

Postup

1

Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.

2

Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.

3

Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

4

Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.

5

Pečeme 30 minut na 200 °C.

6

Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 296 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 61 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 1 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 1,6 mg
Sodík 260,7 mg
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Domácí francouzské bagety z pekárny
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.smile