Domácí francouzské bagety z pekárny
- Celkový čas:
- 120 minut
- Doba přípravy:
- 90 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Cukr třtinový
- 500 g
- Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička
- Olej olivový
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Sušené droždí
- 300 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí. |
2 | Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto. |
3 | Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě. |
4 | Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji. |
5 | Pečeme 30 minut na 200 °C. |
6 | Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 296 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 61 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 1 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 1,6 mg |
Sodík | 260,7 mg |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,0 mg |
Domácí francouzské bagety z pekárny
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Komentáře a hodnocení