Filé z platýze se žampióny

31 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet.
  • 2
    Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky.
  • 3
    Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi, přidáme mrkev, dvě lžičky cukru a orestujeme za stálého míchání. Granulovaným zeleninovým vývarem a nahrubo mletým pepřem okořeníme. Na zeleninový základ vložíme filé a žampióny a zakryté vaříme při mírné teplotě 4 až 6 minut. Pak filé vyjmeme a dáme nakrátko do tepla. Kyselou smetanou přelijeme zeleninu a zasypeme omytými a najemno nasekanými bylinkami. Před podáváním můžeme ještě dochutit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.