Losos se špenátem 1

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
  • 3
    Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
  • 4
    Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.