Domácí indiánci

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVaječný bílek slepičí
    • 3lžíceMarmeláda rybízová
    • 1lžičkaKyselina citronová
    • 1kusPiškoty dětské kulaté
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 30gramůCukr krystal
    • 50gramůTuk ztužený
    • 1lžičkaPotravinářská barva
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vyšleháme na tuhou pěnu. Poté nad vodní párou přidáváme postupně cukr a šleháme dotuha. Trvá to aspoň 8 minut.
  • 2
    Poté zašleháme do směsi ještě marmeládu.
  • 3
    Kyselinu citronovou smícháme s trochou barviva a také to zašleháme do směsi.
  • 4
    Měla by nám vzniknout tuhá pěna. Tu pak s pomocí potravinářského sáčku naneseme na piškoty.
  • 5
    Piškoty pečeme 40 minut na 100 °C.
  • 6
    Po vychladnutí je namáčíme v polevě připravené na vodní lázni z tuku, cukru krystalu a hořké čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.