Marinovaná mozzarella s rajčaty

20 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Omyjeme bylinky a po okapání je nasekáme najemno. Obložíme lístky bazalky.
  • 2
    Olivový olej, bazalkový ocet smícháme spolu s citronovou šťávou, okořeníme pepřem, bylinkami, česnekem, cibulí, osolíme. Přidáme tekuté sladidlo dle chuti. Touto směsí polijeme plátky mozzarelly.
  • 3
    4 hodiny necháme odkryté v pokojové teplotě.
  • 4
    Chvíli před podáváním omyjeme dvě velká, masitá rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky. Plátky rajčat podáváme společně s mozzarellou rozložená do vějířku, pokapaná marinádou a dozdobená lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.