Borůvkový cheesecake s citronem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
45 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
  • 3
    Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.
  • 4
    Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu.
  • 5
    Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.