Pečená zelná placka se škvarky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem a vytřeme sádlem.
  • 2
    Očištěné zelí jemně nakrouháme a v osolené vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Poté slijeme a část vody odložíme. Zelí necháme v míse vychladnout. K zelí přimícháme škvarky, sůl, kmín, pepř, drobně posekanou petrželovou nať, rozšlehaná 2 vejce, mouku a případně trochu slité vody ze zelí. Vymícháme kompaktní těsto, rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 15 minut, poté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě asi 15 minut.
  • 3
    Podáváme mírně zchladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.