Cheesecake s vanilkovým krémem a želé

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
192 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předtím, než chceme cheesecake podávat si připravíme želé, protože by mělo tuhnout přes noc. 135 gramů jahodového želé v kostkách, nebo 100 gramů jahodového želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a do tekutiny vmícháme lžičku vanilkové pasty. Vlijeme do silikonové formy o průměru 18 cm a necháme ztuhnout.
  • 2
    Začneme přípravou sušenkového základu. Růžové oplatky rozmixzjeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
  • 3
    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
  • 4
    V míse ušleháme do pěny mascarpone, vanilkový cukr a smetanový sýr.
  • 5
    Do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a zahřejeme. Přimícháme lžíci vanilkového pudinkového prášku. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky vložíme do teplé smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Smetanu přecedíme na krém, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila, dohladka prošleháme. Náplň upravíme na základ v dortové formě a cheesecake dáme na 3 - 4 hodiny, nebo přes noc do chladničky a necháme ztuhnout.
  • 6
    Vyjmeme dezert z dortové formy a přeneseme na tác. Silikonovou formu s želé na několik vteřin postavíme do mísy s horkou vodou, aby se želé uvolnilo a vyklopíme ho na cheesecake.
  • 7
    Ušleháme tuhou šlehačku ( 150 ml )a naplníme jí cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Malé růžičky nastříkáme po okraji cheesecake a jeden větší kopeček do středu želé. Pokrájíme jahody na plátky a upravíme je okolo spodního okraje želé. jednu celou jahodu položíme do šlehačky, kterou jsme nastříkali do středu želé. Pak posypeme okraj cheesecake barevným drobným zdobením a můžeme podávat. Nakrájením získáme 10 porcí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.