Mátový fondán v čokoládě

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 450gramůFondán
    • 0,5lžičkaInvertáza
    • 0,75lžičkaPeprmintová příchuť
    • 450gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Poprášíme si ruce a pracovní desku moučkovým cukrem. Důkladně prohněteme fondán s peprmintovou příchutí a invertázou. Utvoříme z fondánu 70 kuliček o průměru asi 1,5 cm. Kuličky pokládáme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. každou kuličku mírně přimáčkneme, tím vytvoříme kolečka o průměru asi 2 cm. Plech dáme do chladničky a necháme bonbony ztuhnout.
  • 2
    Ztuhlé bonbony máčíme v temperované čokoládě, pak je necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Když na některých prosvítá z čokolády fondán, namočíme je do čokolády znovu, protože náplň změkne a vytekla by. Když čokoláda úplně ztuhne, uložíme bonbony do vzduchotěsné nádoby a necháme je 4 - 5 dnů rozležet.
  • 3
    Po změknutí můžeme bonbony uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 14 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.