Kvašáky

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
14 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout.
  • 2
    Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu.
  • 3
    Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Kvašáky
jsou výborné