Bublanina se švestkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme.
  • 2
    Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.)
  • 3
    Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.