Šalotky v červeném víně

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Cukr
4 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu na rozpuštěném másle necháme zpěnit oloupané šalotky. Potom šalotky posypeme cukrem a za stálého obracení necháme zkaramelizovat. Zalijeme je vínem tak, aby byly téměř ponořené, osolíme a krátce povaříme.
  • 2
    Kastrol se šalotkami dáme do trouby a šalotky zvolna pečeme při 150°C asi 1,5 hodiny. Víno se má odpařit na konzistenci sirupu.
  • 3
    Můžeme podávat teplé i vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.