Nejlepší bublanina
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Citronová kůra
- 300 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Cukr vanilka
- 600 g
- Jahody zahradní
- 1 ks
- Kypřicí prášek do pečiva
- 130 ml
- Mléko polotučné
- 435 g
- Mouka polohrubá
- 130 ml
- Olej rostlinný
- 6 ks
- Vejce slepičí
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce
- Cukr moučkový
Postup
1 | Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. |
3 | Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. |
4 | Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. |
5 | Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 859 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 125 g |
Tuky | 35 g |
Uhlovodany | 120 g |
Cholesterol | 255,5 mg |
Draslík | 511,5 mg |
Sodík | 85,3 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 294,7 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 59,5 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 9,6 mg |
Nejlepší bublanina
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.
Komentáře a hodnocení