Nejlepší bublanina

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kávová lžička
Citronová kůra
300 g
Cukr krupice
1 ks
Cukr vanilka
600 g
Jahody zahradní
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
130 ml
Mléko polotučné
435 g
Mouka polohrubá
130 ml
Olej rostlinný
6 ks
Vejce slepičí
40 g
Máslo čerstvé
3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce
Cukr moučkový

Postup

1

Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.

3

Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.

4

Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

5

Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 859 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 125 g
Tuky 35 g
Uhlovodany 120 g
Cholesterol 255,5 mg
Draslík 511,5 mg
Sodík 85,3 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 294,7 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 59,5 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 9,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Nejlepší bublanina
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.smile

faltama
Nejlepší bublanina
Opravdu ta nejlepší bublanina! tongue