Dušený králík s česnekem na bílém víně

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
866 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme semínek. Omyté snítky bylinek (petrželka, celerové listy, tymián, rozmarýn, bazalka) svážeme nití.
  • 2
    Ve velké širokém pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme česnek, přidáme porce králíka a cibuli. Porce masa smažíme z každé strany dozlatova, přibližně 15-20 minut. Pak vše dáme do velkého hrnce, přilijeme bílé víno, a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme zeleninový bujón, přidáme svazek bylinek, po chvíli sůl a pod poklicí maso dusíme asi 30 minut.
  • 3
    Když je králík měkký, hrnec odstavíme z plotny. Vyjmeme svázané bylinky, přidáme nové snítky omyté pokrájené petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.