Dušený králík s česnekem na bílém víně
80 min.
Ingredience
- Dušený králík
- 1kusKrálík
- 10stroužkůČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 2kusyFeferony
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 400mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůBujón hovězí
- 1,5lžičkySůl
- Na dochucení
- 2lžícePetržel hladkolistá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
866 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme semínek. Omyté snítky bylinek (petrželka, celerové listy, tymián, rozmarýn, bazalka) svážeme nití.
- 2Ve velké širokém pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme česnek, přidáme porce králíka a cibuli. Porce masa smažíme z každé strany dozlatova, přibližně 15-20 minut. Pak vše dáme do velkého hrnce, přilijeme bílé víno, a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme zeleninový bujón, přidáme svazek bylinek, po chvíli sůl a pod poklicí maso dusíme asi 30 minut.
- 3Když je králík měkký, hrnec odstavíme z plotny. Vyjmeme svázané bylinky, přidáme nové snítky omyté pokrájené petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.