Krátce solené, vyuděné maso.

Celkový čas:
500 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
480 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Sůl
3 kg
Vepřové maso tučné

Postup

1

Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.

2

Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.

3

Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.

4

Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.

5

Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 425 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 1 g
Tuky 135 g
Uhlovodany 0,0 mg
Cholesterol 300,0 mg
Draslík 4,0 mg
Sodík 19 g
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
sarka H.
Krátce solené, vyuděné maso.
Naprosto skvělé, žádné dlouhé čekání, než se maso pořádně nasákne solí!!! Výsledek je výborný!!!blinkdoporučuji Všem!!!blink