Krátce solené, vyuděné maso.
- Celkový čas:
- 500 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 480 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Sůl
- 3 kg
- Vepřové maso tučné
Postup
1 | Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme. |
2 | Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice. |
3 | Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny. |
4 | Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa. |
5 | Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 425 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 1 g |
Tuky | 135 g |
Uhlovodany | 0,0 mg |
Cholesterol | 300,0 mg |
Draslík | 4,0 mg |
Sodík | 19 g |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,9 mg |
Komentáře a hodnocení