Hovězí hamburger s pečenými brambory
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 700 g
- Brambory
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 kávová lžička
- Kmín celý
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 3 špetka
- Pepř bílý
- 1 polévková lžíce
- Petržel hladkolistá
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 200 g
- Hovězí maso přední
- 200 g
- Hovězí plec
- 200 g
- Hovězí pupek
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Slanina vepřová
- 4 polévková lžíce
- Strouhanka
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut. |
2 | Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku. |
3 | Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji. |
4 | Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 596 kcal |
Bílkoviny | 36 g |
Sacharidy | 30 g |
Tuky | 37 g |
Uhlovodany | 30 g |
Cholesterol | 123,1 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 507,0 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 155,8 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,7 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 32,6 mg |
Komentáře a hodnocení