Hovězí hamburger s pečenými brambory

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
700 g
Brambory
2 stroužek
Česnek
1 kávová lžička
Kmín celý
80 g
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Pažitka
3 špetka
Pepř bílý
1 polévková lžíce
Petržel hladkolistá
1 kávová lžička
Sůl
200 g
Hovězí maso přední
200 g
Hovězí plec
200 g
Hovězí pupek
3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
30 g
Slanina vepřová
4 polévková lžíce
Strouhanka
0,5 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme je na pečící plech, ochutíme je solí, kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Budeme je péct nasucho dozlatova až zlatohněda přibližně 30 minut.

2

Mezitím si omyjeme snítku petrželky a malý svazek pažitky. Bylinky pokrájíme a odložíme do misky. Přimícháme k nim utřený velký stroužek česneku.

3

Než se brambory upečou, připravíme si hamburgry. Omyté hovězí maso ze 2-3 druhů a slaninu pomeleme do mísy, přidáme sůl, pepř a z masa vyvoříme 4 kulaté hamburgry, které obalíme ve strouhance. Trochu je ztlačíme do tvaru oválu a usmažíme do zlatohněda na rozehřátém olivovém oleji.

4

Upečené brambory dáme do mísy, přidáme bylinky s česnekem, lžíci rozehřátého másla a brambory promícháme. Na talíře dáme pečené brambory, přidáme k nim hamburgry a servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 596 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 30 g
Tuky 37 g
Uhlovodany 30 g
Cholesterol 123,1 mg
Draslík 1 g
Sodík 507,0 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 155,8 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,7 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 32,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz