Jahodová omáčka na zdobení cupcakes

22 min.

Ingredience

  • Jahodová omáčka
    • 200gramůJahody zahradní
    • 4lžíceCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
    • 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
27 kcal
Sacharidy
7 g
Vláknina
333 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme jahody, zbavíme zeleného okvětí a pokrájíme je do misky. Rozmačkáme je vidličkou a dáme do kastrólku. Přidáme k nim cukr a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě pouze 5-8 minut do doby, jakmile se rozvaří a cukr se rozpustí.
  • 2
    V hrnečku si rozmícháme ve 2 lžicích vody 2 lžičky Maizeny. Jakmile začnou jahody probublávat, přimícháme 1 lžíci citrónové šťávy a Maizenu. Po 30 sekundách jahodovou omáčku dstavíme z plotny a necháme zchladnout.
  • 3
    Jahodovou omáčkou zdobíme různé dezerty. Toto množství vystačí na ozdobení 12 ks cupcakes.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.