Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Ananas |
4 ks | Brambory |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso mleté |
2 kávová lžička | jamajské jerk koření |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 821,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 262,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Brambory, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso mleté, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Půlku červené cibule nastrouháme a polovinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Mrkev nastrouháme. |
3 | Koriandr a chilli papričku nakrájíme na jemno. |
4 | Ananas nakrájíme na malé kostičky. |
5 | Brambory oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Rozložíme je na plechu, potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 40 minut na 190 °C dokřupava. |
6 | Smícháme strouhanou cibuli, mrkev, mleté a jamajské jerk koření a rozdělíme to na čtyři části. Vytvarujeme karbanátky a opékáme je 5-6 minut z každé strany. |
7 | Nyní si připravíme ananasový přeliv – smícháme nasekanou cibuli, ananas, koriandr a limetkovou šťávu. |
8 | Karbanátky podáváme s bramborovými chipsy, přelité ananasovou zálivkou. |
Poznámka
Ochuťte své mleté maso s jamajským jerk kořením (můžeme si připravit i doma – viz moje další recepty) a podávejte s tropickým chutney! Skvělý tip na léto!