Karibské hovězí karbanátky

60 min.
Jamajka

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme. Bramboru nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm.
  • 2
    Na oleji opékám cibuli nakrájenou na kostičky po dobu 5 minut, poté přidáme česnek a hovězí maso. Opékáme dohněda a přidáme brambory, polovinu kurkumy, rajčatové pyré, tymián a 200 ml vody. Dusíme 15 minut, poté ještě povaříme 5 minut bez poklice.
  • 3
    Přidáme tabasco a necháme zchládnout.
  • 4
    Těsto rozválíme na tenko a vykrajujeme obdélníky 6x15 cm. Mezi tyto obdélníky rozdělíme směs z mletého masa.
  • 5
    Zbylou kurkumu rozšleháme s vejcem, potřeme tím okraje obdélníků a slepíme je. Skládáme je na plech s pečícím papírem. Zvenku ještě potřeme vejcem a pečeme 20-25 minut na 220 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.