Losos a bylinkové brambory

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Povaříme je 2-3 minuty. Poté slijeme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na co netenčí plátky a smažíme ji 10 minut na oleji.
  • 3
    Z citronu nastrouháme kůru.
  • 4
    Petrželku a kopr nasekáme najemno. Smícháme je s vychladlou cibulí, smetanou, créme fraiche, kůrou. Celé to lehce vmícháme k bramborám.
  • 5
    Lososa nakrájíme na filety o délce 3 cm. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme čtverec o hraně 35 cm. Jeden z těchto čtverců položíme na plech na pečící papír a jednou čtvrtinou bramborové směsi potřeme tento čtverec (přitom necháme okraj 5 cm). Poté rozložíme polovinu lososa na brambory a přikryjeme je další čtvrtinou bramborové směsi. Okraje těsta potřeme vejcem a přeložíme je přes lososa. Okraje zahladíme a můžeme ozdobit vidličkou.
  • 7
    Totéž uděláme s druhým těstem. Necháme 30 minut vychladit.
  • 8
    Pečeme 40 minut na 180 °C. Poté necháme 10 minut odpočívat a můžeme porcovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.