Dušené kedlubny se smetanou a koprem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 400 g
- Kedlubna
- 1 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 200 g
- Zakysaná smetana
Postup
1 | V kastrolu na másle podusíme očištěné, na nudličky nakrájené kedlubny. Osladíme je a osolíme. |
2 | Měkké kedlubny zahustíme zakysanou smetanou a zaprášíme hladkou moukou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nasekaný kopr. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 196 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 34,7 mg |
Draslík | 272,0 mg |
Sodík | 204,5 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 424,2 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,7 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,7 mg |
Komentáře a hodnocení