Speciální gnocchi

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
332 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm velké kostky. Smícháme je s olivovým olejem, oreganem, chilli a solí a pečeme na pečícím papíru v troubě na 200 °C asi 30 minut.
  • 2
    Mezitím vyšleháme vejce se solí. Postupně zašleháváme mouku, dokud to jde. Vypracujeme těsto. Poté přidáme rozmixované pečené brambory.
  • 3
    Směs rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Vidličkou jim vytvoříme tvar gnocchi.
  • 4
    Vodu s trochou soli přivedeme k varu a gnocchi v ní asi 5 minut vaříme – po částech, ne všechny najednou, aby se neslepily.
  • 5
    Podáváme posypané parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.