Jahodové lívanečky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zatíráme jeden po druhém žloutky a nakonec přidáme celé vejce.
  • 2
    Rozdrobené droždí smícháme s moukou a zlehka promícháme s pevným sněhem ušlehaným z bílků. Spojíme s připravenou pěnou a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.
  • 3
    Do vykynutého těsta přidáme omyté, osušené, na čtvrtky nakrájené jahody (trochu jahod necháme na ozdobu).
  • 4
    Na lívanečníku na rozpáleném oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova.
  • 5
    Usmažené lívanečky ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.