Pažitkové žervé
- Celkový čas:
- 10 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce
- Pažitka
- 1 špetka
- Sůl
- 200 g
- Žervé
- 4 krajíc
- Chléb konzumní
Postup
1 | V misce rozmícháme žervé se změklým máslem. Podle chuti osolíme a vmícháme nasekanou pažitku. |
2 | Podáváme na čerstvém chlebu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 356 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 33 g |
Tuky | 21 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 15,0 mg |
Draslík | 17,8 mg |
Sodík | 58,3 mg |
Vláknina | 300,0 mg |
Vitamín A | 261,2 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,5 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 15,1 mg |
Komentáře a hodnocení