Boloňské těstoviny

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme. Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni. Na závěr přidáme kečup a šlehačku. V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple. Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.