Jahodové kopečky s bílou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové kopečky s bílou čokoládou
Jahodové kopečky s bílou čokoládou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 66055 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
70 g | Bílá čokoláda |
37 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučka |
200 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
7 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
256 g | Noe Pšeničná mouka hladká světlá |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 71,5mg |
Vláknina | 709,7mg |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílá čokoláda, Cukr moučka, Noe Pšeničná mouka hladká světlá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové kopečky s bílou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme. |
3 | Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme. |
4 | Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut. |
5 | Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr. |
6 | Kopečky přelijeme polevou a podáváme. |
Poznámka
1