Kohout na víně

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech.
  • 2
    Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list a balíček s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a 90 minut dusíme na mírném ohni.
  • 3
    Poté vyndáme kohouta, rozporcujeme a uchováme v teple.
  • 4
    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
  • 5
    Zaléváme pomalu šťávou a povaříme.
  • 6
    Směsí polijeme kohouta a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.