Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
500 g
Jehněčí kýta
2 polévková lžíce
Jogurt bílý
0,5 kávová lžička
Kmín drcený
0,5 kávová lžička
Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička
Máta
110 g
Meruňky sušené
1 polévková lžíce
Olej olivový
0,5 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 špetka
Pepř cayenský
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl

Postup

1

Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.

2

Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.

3

Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.

4

Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.

5

10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.

6

Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 358 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 19 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 82,9 mg
Draslík 723,1 mg
Sodík 155,6 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,7 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz