Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 500 g
- Jehněčí kýta
- 2 polévková lžíce
- Jogurt bílý
- 0,5 kávová lžička
- Kmín drcený
- 0,5 kávová lžička
- Koriandr čerstvý
- 0,5 kávová lžička
- Máta
- 110 g
- Meruňky sušené
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 0,5 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 špetka
- Pepř cayenský
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. |
2 | Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat. |
3 | Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel. |
4 | Na konec jehel napíchneme kousek citrónu. |
5 | 10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme. |
6 | Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 358 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 19 g |
Tuky | 21 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 82,9 mg |
Draslík | 723,1 mg |
Sodík | 155,6 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,7 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,2 mg |
Komentáře a hodnocení