Mango s ovesnými vločkami
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 5 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 30 g
- Cukr krupice
- 2 ks
- Mango
- 200 g
- Mascarpone
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce
- Med včelí
- 125 g
- Ovesné vločky
- 200 g
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout. |
3 | Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme. |
4 | Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 643 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 65 g |
Tuky | 40 g |
Uhlovodany | 65 g |
Cholesterol | 101,3 mg |
Draslík | 369,6 mg |
Sodík | 56,5 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 29,0 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 30,1 mg |
Mango s ovesnými vločkami
Pražené vločky s cukrem mám ráda, jako děti jsme si je dělaly jako levnou rychlou mlsotku. Do různých pohárů je občas používám i nyní. Mám ráda bylinky, takže jsem krém ochutila nasekanou meduňkou. Místo manga lze použít i jiné ovoce.
Pražené vločky s cukrem mám ráda, jako děti jsme si je dělaly jako levnou rychlou mlsotku. Do různých pohárů je občas používám i nyní. Mám ráda bylinky, takže jsem krém ochutila nasekanou meduňkou. Místo manga lze použít i jiné ovoce.
Komentáře a hodnocení