Mango s ovesnými vločkami

Celkový čas:
15 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
30 g
Cukr krupice
2 ks
Mango
200 g
Mascarpone
50 g
Máslo čerstvé
4 polévková lžíce
Med včelí
125 g
Ovesné vločky
200 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout.

3

Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme.

4

Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat.

Nutriční hodnoty

Kalorie 643 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 65 g
Tuky 40 g
Uhlovodany 65 g
Cholesterol 101,3 mg
Draslík 369,6 mg
Sodík 56,5 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 29,0 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 30,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
bruschetta
Mango s ovesnými vločkami
Pražené vločky s cukrem mám ráda, jako děti jsme si je dělaly jako levnou rychlou mlsotku. Do různých pohárů je občas používám i nyní. Mám ráda bylinky, takže jsem krém ochutila nasekanou meduňkou. Místo manga lze použít i jiné ovoce.