Banica

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
307 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.
  • 2
    Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.
  • 3
    Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.
  • 4
    Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.